TOEGANG:

Mag ik mijn hond meenemen?
Alleen hulphonden.

Mag ik mijn vriend/vriendin ook meenemen? Hij/zij is geen heks.
Ja, natuurlijk mag dat! Je bent welkom om te komen als je met de juiste intentie het festival bezoekt. Dat wil zeggen: Komen en je niet respectvol naar de andere aanwezigen gedragen betekent dat je vriendelijk verzocht wordt het pand te verlaten. Wij willen zorgen voor een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf mag zijn. Iedereen is welkom.

Mogen kinderen ook mee komen?
Ja, leuk zelfs! Er wordt ook een kinderprogramma verzorgd met een aantal workshops speciaal voor hen. Er is een tekenhoekje, een leeshoekje, er kan geschminkt worden (volwassenen mogen ook!), er zijn workshops en activiteiten op maat, maar…het is géén kinderopvang! Ouders blijven te allen tijde zelf verantwoordelijk voor hun kinderen.

Mogen mannen ook komen? (hekserij is toch alleen voor vrouwen?)
Ja, natuurlijk zijn mannen welkom! Mannen kunnen net zo goed een heks zijn. We vinden het juist fijn als de groepen gemengd zijn, dat is bij al onze activiteiten zo.

TICKETS:

Kan ik ook op het evenement zelf een kaartje kopen?
Nee. Deze editie zullen er alleen via de website/in de voorverkoop tickets verkocht worden.

Zijn er ook weekendtickets?
Bewust niet! Omdat er vorig jaar bij de eerste editie meer mensen naar binnen wilden dan er in de locatie pasten, hebben we bij Heksfest 2020 gekozen voor 2 dagen Heksfest. Beide dagen zullen vrijwel exact hetzelfde zijn. We zien graag dat er alleen voor de zaterdag óf alleen voor de zondag een ticket wordt aangeschaft. Zo bied je een ander ook de mogelijkheid om te komen!

Is het nodig om mijn ticket uit te printen?
Nee, we kunnen ook vanaf een mobiele telefoon je ticket scannen, mits je scherm heel is.

WORKSHOPS / LEZINGEN / READINGEN:

Moet ik apart betalen voor de workshops en lezingen?
Nee, deelname aan workshops en lezingen zit in het ticket inbegrepen, tenzij er materiaalkosten zijn voor de workshops, dan betaal je dat apart. Er zijn op Heksfest op een apart gedeelte ook magnetiseurs, tarotisten en handlezers aanwezig. Voor deze consulten wordt wel een prijs berekend.

Waar kan ik me inschrijven voor de workshops en is er een blokken-/tijdschema bekend?
Zodra wij van alle workshopgevers bevestigd hebben welke workshop/lezing zij gaan geven, zullen we een blokkenschema met tijden op de website en op social media delen.
Er passen 20-50 mensen in 1 lokaal, dus niet iedereen zal overal aan kunnen deelnemen. Er zijn elk heel uur ook steeds 2 workshops en 2 lezingen tegelijkertijd. Je zult dus sowieso keuzes moeten maken welke lezingen en workshops je wilt bijwonen. Vanwege de beperkte ruimte in de zalen zullen er medewerkers bij de deuren staan die na het bereiken van maximum aantal deelnemers voor dat uur de deur zullen sluiten. Wees dus op tijd!

PRAKTISCH OVER HEKSFEST:

Mag ik eten en/of drinken meenemen?
Een flesje water zullen we niet moeilijk over doen, maar de locatie heeft een bar waar eten en drinken gehaald kan worden tegen zéér schappelijke wijkcentrumprijzen. Dus gelieve geen eigen consumpties mee te nemen. Eigen lunch of dieetvoeding is geen probleem. Er kan bij de bar contant en met pin betaald worden.

Kan ik geld pinnen bij Heksfest?
Er is op het evenement zelf géén pinautomaat! Er zijn handelaren waar je je aankopen kunt pinnen, maar houd er rekening mee dat je niet bij èlke kraam kunt pinnen!

Dichtstbijzijnde pinautomaten;
Your Cash (EMté), Kardinaal de Jongstraat 38 in Oss.
ING, Heuvel 23, Oss
SNS, Oostwal 209, Oss.
Rabobank, Sportstraat, Berghem
Your Cash en Rabobank zijn de 2 dichtstbijzijnde, en niet echt op loopafstand.

Is Heksfest rolstoel toegankelijk?
Jazeker! Er zijn invalidenparkeerplaatsen bij het wijkcentrum (2 stuks, dus hoe snel die vol zijn kunnen we niet zeggen), er is een invalidentoilet, er is een lift naar de bovenverdieping en de ruimtes zijn allemaal toegankelijk met rolstoel. Het kan binnen wel druk zijn, waardoor het lastiger manoeuvreren is.

Mag ik fotograferen op Heksfest?
Alleen voor eigen gebruik. Wil je fotograferen of filmen voor commerciële doeleinden, dan dien je dit vooraf kenbaar te maken aan de organisatie (zie de algemene voorwaarden).

Is er EHBO aanwezig?
Er is een BHV- en een EHBO-team aanwezig tijdens het festival. Bij noodgevallen ben je dus altijd in goede handen!

Mag ik mijn hond meenemen?
Alleen hulphonden.

LOKATIE:

Hoe kom ik er?
Heksfest wordt gehouden in Wijkcentrum Schadewijk in Oss (Leeuwerikstraat 2 in Oss)

AUTO: afslag Oss-Oost op de A59 nemen (afslag 53, N329), richting Oss. Na iets meer dan 3 km sla je bij het stoplicht linksaf naar Gasstraat Oost. Bij de rotonde rechtsaf naar de Kantsingel. Vlak over de spoorweg linksaf naar de Spoorlaan slaan, dan meteen rechts de Zwaluwstraat in. Die maakt een bocht naar links, en dan zie je rechts als het Wijkcentrum liggen met een grote banner met Heksfest erop.
Je kunt ook de afslag Heesch nemen, of via Berghem rijden om bij Wijkcentrum Schadewijk te komen.

TREIN: vanaf Den Bosch of vanuit Nijmegen richting Oss, uitstappen op Station Oss Centraal. Buiten het station rechtsaf de Spoorlaan op, 700 m later links de Merelstraat in gaan. Na 100 meter zie je op het eind al het Wijkcentrum liggen.

We proberen op de route in Oss vanaf het station en vanaf de afslag naar de Gasstraat bordjes te hangen met Heksfest en pijlen! Ze worden vrijdags opgehangen, en we hopen dat de bewoners van Oss zo vriendelijk zijn ze te laten hangen.

Moet ik betalen voor de parkeerplaats?
Nee. Bij wijkcentrum Schadewijk zijn aan beide kanten parkeerterreinen waarop je gratis kunt parkeren. Mochten deze parkeerplaatsen vol zijn, dan kan je in de wijk er omheen ook gratis parkeren.

Mag ik roken op Heksfest?
Het is op Heksfest binnen niet toegestaan om te roken. De festival-locatie beschikt niet over een rookruimte. Bij mooi weer kun je op het buitenterras staan.

STANDHOUDER WORDEN:

Kan ik me als standhouder of reading gever voor Heksfest opgeven?
Nee, niet meer. De inschrijving is al ruimschoots voorbij en we zijn helemaal vol. Er is nu zelfs een wachtlijst. Het heeft voor dit jaar dus geen zin om je nog aan te melden. Volgend jaar kun je je vanaf juni weer opgeven voor de 3e editie. Volg hiervoor ook onze Facebook-pagina, zodat je onze oproep ziet.